Onze Historie

 

 

In september 1995 zijn Frans Wintermans en Thea Leest samen café de Polderpub gestart. Frans, zoon van Frans Wintermans en Nellie Wintermans-Verschuren, voormalig varkensboeren uit Made. Thea, dochter van Jaap Leest en Corrie Leest-Tabak, voormalig uitbaters van café Leest annex fietsenmakerij, winkel, tankstation, (Later café de Polderpub) in Lage Zwaluwe.


Samen bouwen ze dus al vele jaren aan café de Polderpub. In 2004 is het hele café op de schop gegaan, en heeft Frans het hele café verbouwd. Het is een zaak geworden met een knipoog naar het boerenleven. Een gezellig bruin café met veel hout, warme kleuren en authentieke elementen. Zodra je binnen stapt zul je merken dat het als een warme deken om u heen valt zodat je jezelf al snel thuis voelt!


Kort na deze verbouwing is het overdekte terras eraan gezet dat qua inrichting gezien kan worden als een verlengstuk van ons café. Alwaar je ook bij twijfelachtig weer heerlijk overdekt “buiten” kan zitten. En mocht het 's avonds wat afkoelen dan steken we heerlijk gezellig onze houtkachel aan.


Ondertussen is ook ons buitenterras totaal gefacelift en is het een mooi open terras geworden met sfeervolle natuurlijke elementen. Zelfs de kleine kinderen kunnen nu fijn op het terras spelen op de kinderspeelplaats, terwijl de iets grotere kinderen zich vermaken in de speeltuin die zich bevindt in de tuin van de familie Wintermans. Dit alles onder het genot van het gratis wijdse en rustgevende uitzicht over het polderlandschap met in de verte de toppen van zeilen van de bootjes die over de Amer varen.
 

In al die jaren zijn we ook thuishaven geweest voor diverse verenigingen en clubs.
Met name biljartvereniging de Poedels die sinds de oprichting in 1965, in dit etablissement hun clubhuis heeft gehad.
Maar ook dartclub D.I.P. (darten in polderpub) en dartclub Impact welke inmiddels gefuseerd zijn en samen verder gaan onder de naam d.c. D.I.P./ IMPACT. En niet te vergeten de E.D.T.O.V. (de eerste drimmelse tractor oldtimer vereniging) en carnavalsvereniging de Daikgaiten hebben in ons café het daglicht gezien.


En wisten jullie dat we ieder jaar op 1 januari op de (inmiddels) Unox Nieuwjaarsduik staan om de duikers en bezoekers te voorzien van erwtensoep, warme chocolade melk of een glaasje glühwein. Bovendien hebben we ook een aantal jaren de bestuurders van de verlichte tractoroptocht voorzien van warme chocolademelk, ook al hadden ze liever een flesje bier gehad. En ook waren we ook participant bij “te land, te zee en in de lucht” in 2005 hier in ons eigen Lage Zwaluwe. Ook stonden we diverse malen op de havenfeesten, het al-om bekende streekprodukt “potje braoiers” te verkopen.
 

En wat dacht u van de 3,3 km lange sjaal, die we in 2006, voor carnaval, door heel het dorp heen gehangen hebben. Zodat we alle kroegen met elkaar, maar ook met de katholieke kerk deden verbinden. Om zo een symbolische brug te slaan tussen het carnaval in de cafés en ’t geloof in de kerk.
 

En in 2010 een 24-uurs sponsor-dartmarathon gehouden hebben ten bate van Stichting De Lisdodde een zelfstandig begeleid wonen project in Lage Zwaluwe voor mensen met een beperking. Daarnaast zijn we erg actief betrokken bij de organisatie van carnaval, met name de kindermiddagen maar ook de kerkdienst en de bejaardenavond.
 

Dus u ziet we zijn altijd in voor gekke fratsen en staan we erom bekend dat bij ons (bijna) altijd alles kan. Tussen al die gekke fratsen door hebben we ons op het terrein van feesten en partijen ook gespecialiseerd. Ook hiervoor geldt dat alles bij ons bespreekbaar is en dat (bijna) alles bij ons mogelijk is. Bovendien vindt Thea het een uitdaging om telkens weer met vernieuwde hapjes/tapas en buffetten tevoorschijn te komen. Maar ook de volledige entourage die van Frans zijn hand komt is altijd tip-top in orde. Ongeacht of het feest zich binnen of buiten afspeelt.


De laatste jaren zijn we hard aan ons terras aan ‘t bouwen. Zo zijn we o.a. gastheer van Nationaal Park de Biesbosch geworden. Bovendien zijn we niet voor niets één van de… fietscafés in Brabant. En hebben we nu het kwaliteitslabel van “alle-fietsers-welkom” gekregen. Wat ook inhoud dat alle-wandelaars-ook-welkom zijn. We zijn zelfs 1 van de 100 locaties die in aanmerking zijn gekomen voor een “GROEN-oplaadpunt” om de accu’s van de elektrische fietsen gratis op te kunnen laden. We liggen met ons café namelijk aan het fiets- en wandel knooppunten netwerk “de Wijde Biesbosch”en aan de fietsroute Amerstreek. Tot zover het café.


Tussen de bedrijven door hebben we ook nog 5 jaar een kledingzaak in het dorp gehad genaamd The Switch. En hebben we ons gezin aardig uit kunnen breiden met 4 gezonde kinderen waarvan 2 dochters en 2 zoons, genaamd Cora en Elles en Jim en Sjors.
We zijn erg gelukkig met elkaar, en we hebben een mooi leven.
Een leven van werken, bouwen en sjouwen, zorgen voor…, maar ook genieten van… en veel plezier maken en gekke fratsen.

Wij hopen u eens te mogen begroeten in of bij “ons café de Polderpub”.
Groetjes, Frans en Thea.

 

 

© Van Loon Electronics 2011 Webdesign op maat